Popíjejte a vychutnávejte: Ideální letní vína pro osvěžení

S příchodem letních veder je čas pořídit si vína, která dokonale doplní slunečné dny a příjemné večery. Ať už plánujete piknik na pláži, grilování na zahradě nebo jen odpočinek na terase, správné víno může váš letní zážitek ještě umocnit. V tomto příspěvku na blogu se seznámíme s výběrem vín, která jsou ideální pro popíjení a vychutnávání v letních měsících. Pojďme se ponořit a objevit dokonalá letní vína, která vás ochladí a osvěží.

Jiskřivý a pikantní Sauvignon Blanc
Sauvignon Blanc kraluje letním vínům. Sauvignon Blanc je známý svou živou kyselinkou a osvěžující citrusovou chutí, a proto je vhodnou volbou pro teplé počasí. Svěží tóny grapefruitu, citronu a tropického ovoce z něj dělají vynikajícího společníka k pokrmům z mořských plodů, lehkým salátům nebo si ho můžete vychutnat samostatně. Vychlaďte láhev Sauvignonu Blanc, nejlépe z oblasti s chladným podnebím, a nechte jeho pikantní charakter oživit vaše chuťové pohárky. Na našem e-shopu si vyberete z novozélandských Sauvignon Blanc od výraznějších s tropickým aroma po jemnější s citrusovým aroma

Letní six-pack

Rosé: kvintesence letního vína
Žádný letní vinný lístek by nebyl úplný bez stále oblíbenějšího růžového vína. Tato růžová kráska nabízí širokou škálu stylů, od suchých až po mírně sladké, což z ní činí univerzální volbu pro různé příležitosti. Rosé s jemnou chutí jahod, melounu a květinových tónů je ztělesněním léta ve sklenici. Můžete ho kombinovat s grilovanou zeleninou, uzeninami nebo si ho jednoduše vychutnat při slunění. Pro autentický a elegantní zážitek si vyberte rosé ve francouzském stylu od našeho vinaře, který strávil několik let v jižní Francii.

Lehká a osvěžující bílá vína
Pro ty, kteří dávají přednost lehčímu nádechu, zvažte poznání dalších odrůd bílého vína. Ryzlink rýnský se svou živou kyselinkou a ovocnou vůní je pro léto fantastickou volbou. Poohlédněte se po mírně suchém nebo suchém ryzlinku, který vyváží sladkost letního ovoce a doplní pikantní pokrmy. Výbornou volbou je také Pinot Gris, které nabízí svěžest, citrusové tóny a žíznivý závěr. 



Šumivé potěšení: šumivá vína
V letních měsících je na popíjení šumivých vín něco nepopiratelně slavnostního. Ať už se jedná o Prosecco, Cavu nebo šampaňské, šumivost a slavnostní charakter těchto vín pozvedne každou příležitost. Vychutnejte si sklenku bublinek samostatně nebo si vytvořte osvěžující letní koktejly, jako je mimóza nebo Aperol spritz. Svěží bublinky a živá kyselinka dělají ze šumivých vín osvěžující a povznášející volbu pro letní setkání.

Chladivé červené: lehčí varianty pro teplé večery
I milovníci červeného vína mohou v létě najít útěchu při správném výběru. Vyberte si lehčí červená vína, která se dají chladit a nabízejí osvěžující nádech. Ukázkovým příkladem je Beaujolais, které se vyrábí z hroznů Gamay. Jeho ovocný a zářivý charakter spolu s mírným chladem z něj dělají příjemnou volbu pro teplé večery. Další možností je vychlazená láhev Pinot Noir (rulandské modré), lehkého červeného vína, které nabízí nádhernou rovnováhu ovocnosti a kyselosti.